Renske van Silfhout, relatiemanager bij Compassion Nederland, is enthousiast over de samenwerking met ondernemers: “Al onze partners vinden maatschappelijk verantwoord ondernemen heel belangrijk. Door met elkaar op te trekken, kunnen we elkaar goed aanvullen. Wij hebben de ervaring, de kennis en het juiste netwerk in de landen waar we werken. Onze partners hebben de financiële middelen en de behoefte om bij te dragen aan een rechtvaardigere en mooiere wereld. Als we onze krachten bundelen, kunnen we echt veel bereiken. Samen staan we zóveel sterker!”

Relatiemanager Renske van Silfhout
Relatiemanager Renske van Silfhout.

‘Als we onze krachten bundelen, kunnen we echt veel bereiken.’

Impact maken met je bedrijf

Partner worden van Compassion kan al vanaf € 1.500,- per jaar. Samen met een netwerk van ondernemers draag je bij aan projecten die direct impact hebben op kinderen die opgroeien in armoede. Renske: “Naast individuele sponsoring, focussen we ons vaak op het creëren van de randvoorwaarden die nodig zijn om kindsponsoring mogelijk te maken. Denk aan het bouwen van klaslokalen, een watervoorziening in een dorp of het opzetten van een Moeder- en babyprogramma. Omdat we altijd met lokale mensen werken, stimuleren we ook nog eens de lokale economie.”

Betekenisvol ondernemen door Niverplast

Verpakkingsbedrijf Niverplast is sinds 2009 Partner van Compassion. Voor alle vaste medewerkers wordt een kind ondersteund, het bedrijf betaalt de sponsorbijdragen. Richard Nieuwenhuis van Niverplast: “Al onze collega’s zijn verbonden met een kind en onderhouden zelf het contact. Ze schrijven de kinderen brieven, sturen foto’s of geven iets extra’s voor een verjaardag. We doen trouwens ook andere dingen dan individuele kindsponsoring. Er zijn bijvoorbeeld ook collega’s die zijn gekoppeld aan een Moeder- en babyprogramma.”

In 2011 bestond Niverplast 25 jaar en een groot aantal collega’s ging op bezoek bij de kinderen. Eenmaal terug waren ze tot op het bot gemotiveerd om iets extra’s te doen. Richard: “We zijn goed in machines bouwen, dus dat is wat we deden. We werkten in onze vrije tijd aan ons plan en leveranciers voorzagen ons kosteloos van onderdelen. Toen de machine klaar was, verkochten we hem. De volledige opbrengst ging naar het project waar wij bij betrokken zijn.”

In beweging

Als Partner van Compassion maak je impact op het leven van kinderen die opgroeien in kwetsbare omstandigheden. Relatiemanager Renske: “We zien dat het ook verbindend werkt onder collega’s. Soms komen medewerkers letterlijk samen in beweging, zoals bij Niverplast. Er zijn ook bedrijven die andere dingen doen om aandacht te vragen en geld in te zamelen, zoals het organiseren van een sportevenement.”

Betekenisvol ondernemen door 12GO Biking

Matthijs van der Veen van fietsenwinkel 12GO Biking is ook Partner van Compassion. “Binnen ons bedrijf vinden we het belangrijk om niet alleen aan onszelf te denken, maar ook aan de wereld om ons heen. Dit geven we onder andere vorm door onze samenwerking met Compassion. Het christelijke aspect en de belangrijke rol die de kerk speelt in het werk van Compassion spreekt ons aan.”

“We hebben verschillende acties waarbij we kortingen niet doorberekenen aan de klant, maar doneren aan het project in Tanzania waaraan wij verbonden zijn. Onze medewerkers zijn zeer betrokken. Zij zijn degenen die ons verhaal moeten vertellen aan de klanten, die weten dat een deel van de prijs die zij betalen naar het goede doel gaat.”

Matthijs van der Veen van 12GO Biking.
Matthijs van der Veen van 12GO Biking.

‘We vinden het belangrijk om niet alleen aan onszelf te denken, maar ook aan de wereld om ons heen.’

Onderdeel van een inspirerend netwerk

Als Partner van Compassion maak je onderdeel uit van een netwerk van ondernemers die je kunt ontmoeten op inspiratie-avonden of bij exclusieve masterclasses. Daarnaast ontvang je de nieuwsbrief voor Partners van Compassion en als je gift gekoppeld is aan een concreet project, krijg je hier een terugkoppeling van.

Ben jij ondernemer, wil je zakelijk doneren en heb je interesse om Partner van Compassion te worden? Neem contact met ons op of meld je aan voor onze bustour, waarin we je een dag lang meenemen op een inspirerende reis waarin rijkdom en armoede bij elkaar komen.


Foto Renske: Willem Jan de Bruin Fotografie